srijeda, 10. svibnja 2017.

Sirova torta od čokolade i cimeta


Originalni recept

Krema s cimetom
Šalica indijskih oraščića (bar 2 sata natopiti vodom) 
2 žličice cimeta
2 žlice sirupa od datulja
2 žličice kokosovog ulja

1. Ocijediti oraščiće od vode i izblendati sa cimetom, sirupom od datulja i kokosovim uljem dok ne dobijete glatku smjesu.
2. Staviti ravnomjerno u kalup za tortu i staviti u zamrzivač na pola sata.


Krema s čokoladom
1 avokado
3 žličice kakao praha
2 pune žličice sirupa od datulja

1. Izblendati sve sastojke zajedno dok ne dobijete glatku smjesu.
2. Izvaditi kalup i zamrzivača i preko kreme s cimetom razmazati kremu s čokoladom.
3. Staviti natrag u zamrzivač na bar sat vremena, nakon toga izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji.


Napomene
- po želji posuti smrvljenim bademima ili zrnima kakaa
- tortica je zapravo zaleđena krema, a za pravu verziju torte može se napraviti podloga iz 



Nema komentara:

Objavi komentar