petak, 5. svibnja 2017.

Jelina jagodica bobica




Originalni recept iz glave moje prijateljice Jelene

Za kalup 24

Podloga
1 kutija grancerale crocant
150gr maslaca

1. Kekse izmrviti, maslac otopiti u mikrovalnoj
2. Kekse i maslac spojiti, utisnuti u kalup i staviti u zamrzivač.

Žele od jagoda
500g jagoda
Žlica gustina
Malo vode
1 vanilin šećer

1. Polovicu jagoda izrezati na kockice.
2. Drugu polovicu jagoda izblendati, te staviti kuhati zajedno sa vanilin šećerom i žlicom gustina umućenom u malo vode.
3. Dodati ostatak jagoda i dobro promješati.
4. Izvaditi podlogu iz zamrzivača i na istu staviti žele od jagoda.
5. Vratiti tortu u zamrzivač.

Krema:
250g mascarpone sira 
50g šećera u prahu
150ml šlaga
Malo arome vanilije

1. Umutiti šlag, te dodati mascarpone sir, šećer i aromu vanilije.
2. Kremu staviti na tortu, zagladiti i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi.
3 Ukrasiti po želji.



Zdravija verzija 

Za kalup promjera 10cm 

Podloga
60g badema
35g maslaca
Malo stevie

1. Bademe samljeti, maslac otopiti u mikrovalnoj
2. Bademe i maslac spojiti, dodati steviu, utisnuti u kalup i staviti u zamrzivač.

Žele od jagoda
200g jagoda
1/2 žlicice gustina
Malo želatine
Malo vode
Malo stevie

1. Polovicu jagoda izrezati na kockice.
2. Drugu polovicu jagoda izblendati, te staviti kuhati zajedno sa steviom, gustinom umućenom u malo vode, te dodati otopljenu želatinu.
3. Dodati ostatak jagoda i dobro promiješati.
4. Izvaditi podlogu iz zamrzivača i na istu staviti žele od jagoda.
5. Vratiti tortu u zamrzivač.

Krema:
75g vajkrem namaza
30ml vrhnja za kuhanje
Malo želatine
Malo arome vanilije
Malo stevie

1. Umutiti vrhnje za kuhanje, dodati vajkrem, steviu i aromu vanilije, te otopljenu želatinu.
2. Kremu staviti na tortu, zagladiti i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi.
3 Ukrasiti po želji.



Napomene

- u originalnoj verziji se može dodati 20g maslaca više jer se podloga malo mrvi.
- u zdravijoj verziji tortu dobro ohladiti da se stegne žele i krema.


Nema komentara:

Objavi komentar