subota, 11. veljače 2017.

Caruso šnite





Originalni recept - iz kuharice Domaći kolači i jela, Božićno i novogodišnje izdanje

Sastojci:

4 jaja
140g maslaca
100g šećera
100g ribane tamne čokolade
100g mljevenih badema
70g brašna
za ukras čokolada, smrvljeni bomboni

1. Umutiti žumanjke sa maslacem i šećerom. 
2. U žumanjke umiješati ribanu čokoladu, mlijevene bademe i brašno. 
3. Posebno istući bjelanjke u čvrst snijeg, te ih špatulom lagano pomiješati sa tijestom. 
4. U kalup staviti papir za pečenje, te uliti tijesto
5. Peći u pećnici na 150C, cca 20 min. 
6. Nakon što se malo ohladi, preliti otopljenom čokoladom
7. Izrezati na kocke ili trokutiće, te dodatno ukrasiti.


Napomene:

- nakon 15min provjerite kolač čačkalicom, ukusniji je ako se još malo lijepi jer će se onda topiti u ustima
- ukoliko brašno zamijenite mlijevenim bademima, a šećer sa medom, tada imate zdravi desert



Nema komentara:

Objavi komentar